DOLAR 32,2953
EURO 34,7341
ALTIN 2401,654
BIST 10247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kars °C

Bakan Karaismailoğlu Kars Lojistik Merkezi’nde inceleme yaptı

Bakan Karaismailoğlu Kars Lojistik Merkezi’nde inceleme yaptı
REKLAM ALANI
06.12.2020
1.266
A+
A-

Bakan Karaismailoğlu Kars Lojistik Merkezi’nde inceleme yaptı

Bakan Karaismailoğlu Kars Lojistik Merkezi’nde inceleme yaptı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımında sona gelinen Kars Lojistik Merkezi’nde araştırmalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu Kars Lojistik Merkezi’nde inceleme yaptı
Kars – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımında sona gelinen Kars Lojistik Merkezi’nde araştırmalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin en büyük 10 ekonomi arasında yer alması için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

ARA REKLAM ALANI

kars
Kars Lojistik Merkez’de gazetecilere açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu, “Malumlarınız ülkemizin her bir noktasında, karada, havada, denizde raylı sistemlerde uzayda pek çok çalışmamız var. Çok büyük işler yapıyoruz. İnşallah ülkemizi dünyamızın en büyük 10 ekonomisi arasına yerleştirmek için, ülkemizi lojistik süper güç yapabilmek için 3 binin üstündeki ülke genelinde şantiyemizde 400 000 yakın arkadaşımızla beraber çok büyük bir öz veriyle, çok büyük bir çabayla gayret sarf ediyoruz. Malumlarınız Mart ayından bu yana ülkemiz ve dünya çok büyük bir salgınla karşı karşıya ama biz bütün tedbirlerimizi aldık. Şantiyelerimizi yeniden dizayn ettik. Büyük bir özveriyle memleketimizin her tarafında çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Karaismailoğlu, “Son 18 senede ülkemizdeki bölünmüş yol ağını, 6 000 kilometrelerden, 28 000 km’ye çıkardık. Dünyanın en nitelikli, en güvenli yollarına sahip bir Türkiye var artık önümüzde 28 000 km’ye çıkan bölünmüş yollarımızla trafiğin % 80’ine hizmet ediyoruz. Bu bölünmüş yollarla beraber ülke genelinde taşıt hareketliliği % yüz artmasına rağmen trafik kazalarında ve ölümlü kazalarda evvela % 80’lere varan düşmeler olmuştur. Yaptığımız yolların kalitesi güvenli, bizler için yurtdaşın yaşam kalitesi için çok önemli, demiryollarımızda çok büyük atılımlar içindeyiz. Ülkemiz hızlı trenlerle daha yeni tanıştı. Bunu artırarak devam edeceğiz” biçiminde konuştu.

Bakan Adil Karaismailoğlu, “Çerkezköy’den İstanbul’dan geçerek Çin’e gidecek ilk kez ihracat trenimizi İstanbul’dan yola koyduk. Bu Türkiye’nin hem lojistik tarihi için hem demiryolu tarihi için çok önemli bir gündü. Daha önce Çin’den Türkiye’ye gelen trenlerin önünü açmıştık. 2009 senesinde artık bundan sonra tren yolu ile, raylı sistemle Çin’e artık ihracat mallarımızı göndermeye başladık. Bu Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir gündü dün, yine Marmaray’ı kullanarak, yine Bakü-Tiflis-Kars hattından Gürcistan, Azerbaycan, Hazar Denizi Kazakistan’dan Çin’e ulaşacak. 12 günlük bir yolculuğa başladı trenimiz, trenimiz şuan Anadolu’da inşallah yarın ya da öbürsü gün Kars’a gelecek. Tabi bu raylı istemler ağında özellikle bizim orta koridorda Bakü-Tiflis-Kars arasında hattının da yapılmasıyla beraber Kars çok önemli bu orta koridorun ortasında Demir İpek Yolu’na çok önemli bir pozisyonda yerini buldu. Bu Kars Lojistik merkezi’de aynı şekilde bizim orta koridorun ve demiryolu ağımızın çok önemli yerlerinden bir tanesi, burası da yakın zamanda faaliyete geçince hem Kars’a, hem ülkemize, hem dünyaya çok büyük hizmetler verecek. Yine Kars ile alakalı Kars-Aralık-Dilucu ve Nahçivan uzanacak hatla ilgili proje de çalışmalarımız devam ediyor. Orada da önemli mesafeler almaya başladık” biçiminde konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Lojistik Merkez’de bir takım araştırmalarda bulundu. Karaismailoğlu, beraberindekilerle beraber Sarıkamış-Horasan karayolunun açılışını yapmak üzere Sarıkamış’a hareket etti.

 

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.