DOLAR 32,2632
EURO 34,7837
ALTIN 2394,932
BIST 10247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kars °C

Telefon ile güzel fotoğrafı nasıl çekilir? Telefonla net fotoğraf çekmek için ipuçları

Telefon ile güzel fotoğrafı nasıl çekilir? Telefonla net fotoğraf çekmek için ipuçları
MOBİL REKLAM ALANI
29.09.2020
1.318
A+
A-

Telefon ile güzel resmi nasıl çekilir? Telefonla net fotoğraf çekmek için ipuçları
Basında yer aldığı gün büyük ilgi toplayan Telefon ile güzel resmi nasıl çekilir? Telefonla net fotoğraf çekmek için ipuçları haberi ile alakalı güncel detaylar basına aktaırlmaya devam ediyor. Siz de 29 Eylül 2020 tarihli haberimizden güncel bilgileri hemen öğrenebilirsiniz.

Telefon ile güzel resmi nasıl çekilir? Telefonla net fotoğraf çekmek için ipuçları

Günümüzde akıllı telefonların her biri artık birer fotoğraf makinası kadar iyi fotoğraf çekiyor. Sosyal medyanın da aktif kullanılmasıyla artık her anımızı fotoğraflama ihtiyacı duymaktayız. Yüksek çözünürlükteki telefon kameralarının ortaya şahane resimler çıkarsa da çok daha iyi fotoğraf çekebilmek için bazı tüyolar bulunur.

Görüntüyü odaklama
Çektiğiniz görüntüde doğru noktaya odaklanmak çok önemli bir husustur. Kamera merceğinizin görüntüyü netleştirmesini arzu ettiğiniz noktayı seçin ve ekranın o noktasına dokunun. Öneğin bir yemeğin resmini çekmek istiyorsanız, görüntüyü yukardan çekerek yemeğin olduğu kısma dokunun. Bu işlem yemeği diğer alanlardan daha net görüntüleyecektir.

ARA REKLAM ALANI

Simetrik olmasına dikkat edin

Telefonunuzla çekeceğiniz simetrik resimler, görüntüye bir denge katacaktır. Telefonunuzu düz tutarak çizgiler, geometrik şekiller çekebilirsiniz. Öneğin çizgilere bölünmüş bir kaldırım taşını çektiğinizde bu ilgi çekici olacaktır.
Yakın plan çekmeye önem verin
Basit görünen bir görüntünün resmini yakın çekim ile çektiğinizde bu bir sanat eserine dönüşebilir. Çekim yaparken flaş ışığı kullanmak yerine doğal ışıktan faydalanın. Öneğin bir kuş tüyünü yakın planda çektiğinizde ortaya tüm ayrıntıları gösteren harika bir fotoğraf çıkacaktır.

Dikey veya yatay çekin
Fotoğraf çekerken telefonu yamuk tutmak çekeceğiniz görüntünün niteliğini düşürecektir. Telefonu tam dikey veya yatay tuttuğunuzda görüntü daha güzel görünecektir.

MOBİL REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.