DOLAR 32,2363
EURO 34,8297
ALTIN 2427,579
BIST 10268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kars °C

SERKA Yeni Yıla Yenilenen Yapısı İle Başladı

SERKA Yeni Yıla Yenilenen Yapısı İle Başladı
REKLAM ALANI
03.01.2021
1.246
A+
A-

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) bölge illerindeki sektörlerde uzmanlaşmak ve kurumlar arası işbirliğini daha da geliştirmek amacı ile kurumsal olarak tekrar yapılanıyor.

Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars  Ve Bu 4 ilde  ve illerinde faaliyet uürüten Serhat Kalkınma Ajansı, kurumsal açıdan daha hareketli bir yapıya kavuşuyor. Kurulduğu 2010 senesinden bugüne dek idari olarak birimlere ayrılan kurumsal yapı, bölge illerinin gereksinimlerine göre bu kez beş sektörel uzmanlık alanı belirlenerek tekrar yapılandırıldı. Ajans içeriğinde eski birimler feshedilerek yerlerine beş yeni uzmanlık birimi kuruldu. Yeniden yapılanmada sadece görev paylaşımı yerine sektör/alan üzerine uzmanlaşma ve odaklanma vasıtasıyla eşzamanlı olarak çok sayıda sektör/alan için stratejik çalışmalar yürütülmesi ve ihtiyaç duyulan müdahalelerin zamanında gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Yeniden yapılanmada, Ajans personelinin belli alanlarda stratejik çalışmalar yürütebilmesi ve bölge, il ve ilçe bazında potansiyelin göz önünde bulundurarak paydaşlarla koordineli bir şekilde kısa vadeli planlar yerine en az 10 senelik uzun süreli planlamalar yapması da hedefleniyor.

 

5 YENİ BİRİM KURULDU

 

ARA REKLAM ALANI

Yeni kurumsal yapılanmada 5 yeni birim kuruldu. Bunlar; Turizm, Tanıtım ve Çevre Birimi (Başkanı: Çağrı Birol ESATOĞLU); Tarım ve Kırsal Kalkınma Birimi (Başkanı: Sevgi GÜNDÜZ); Beşeri Sermaye ve Koordinasyon Birimi (Başkanı: Sinem YILMAZ); Sanayi, Ulaştırma ve Enerji Birimi (Başkanı: Ramazan Mutlu DOĞANER) ve Yönetim Hizmetleri Birimi (Başkanı Nesim KARAKURT). Ağrı Yatırım Destek Ofisi (Koordinatörü: Gökhan ÖZİNCE), Ardahan Yatırım Destek Ofisi (Koordinatörü: Nurullah KARACA), Iğdır Yatırım Destek Ofisi (Koordinatörü: Gizem COŞKUN) ve Kars Yatırım Destek Ofisi (Koordinatörü: Ensar BEKTAŞ) koordinatörlükleri ise aynı biçimde görevlerini sürdürecek.

 

SERKA Genel Sekreteri İbrahim TAŞDEMİR

 

kurumdaki yeni yapılanmanın bölge illerinin gereksinimlerine göre yapıldığını ifade etti. Bölge yatırımlarında sektörel açıdan uzmanlaşma yoluna gidilmesi gerektiğini dile getiren Taşdemir, şu biçimde devam etti: “Biz Ajans olarak kurumsal yapıyı uzmanlaşma perspektifiyle tekrar yapılandırdık. SERKA olarak bölge illerindeki kurum ve kuruluşlarla işbirliğini daha da geliştirmek, verebileceğimiz pek çok desteği sektörlere göre ve daha efektif kullanmak için tekrar yapılanmaya gittik. Zaten hareketli olan kurumsal yapımız bu hali ile daha da hareketli hale geldi.

Serka

SERKA yeni yıla yenilenen yapısı ile başladı

 

Sadece mali destek dağıtan bir kurum değiliz

 

Aynı zamanda bölgenin belleksı, araştırma, eğitim ve bilgi merkeziyiz. Bu açıdan, bölgemizin ihtiyaç duyduğu sektörlerde kümelenme, yoğunlaşma ve uzmanlaşma ihtiyacı olduğu gerçeğini gördük ve bu ihtiyaçlara istinaden tekrar yapılanma yoluna gittik.”

SERKA Genel Sekreteri Taşdemir, Ajans’ın sonuç odaklı uygulamalar, güdümlü projeler ve mali destek uygulamalarıyla bölge illerinin gelişmesine büyük katkı sağladığını ve bu çalışmaların 2021 senesinde da devam edeceğini ifade etti.

Kars Manşet :Volkan KARABAĞ

Kars Haberleri

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.