DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kars °C

Kars’ta hayvan pazarı açılıyor

Kars’ta hayvan pazarı açılıyor
REKLAM ALANI

Kars Türkiye’nin farklı illerinde görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Kars’ta da kapatılan hayvan pazarları açılıyor. TBMM Tarım ve Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkan Prof. Dr. Yunus Kılıç kısıtlamaların kalkacağını kaydetti.

Türkiye’de çeşitli illerdeki hayvanlarda SAT-2 tipi şap virüsü tespit edildi. Virüs nedeniyle tüm Türkiye’de ikinci bir emre kadar veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerinin izinleri de iptal edildi. Hayvanların hareketi ve satışı da yasaklanmıştı.

Geçen süre içerisinde yapılan aşılama çalışmalarının ardından konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Kars Milletvekili TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Hayvan sevklerinde ve hayvan pazarlarında, şap hastalığı nedeniyle uygulanan kısıtlamaların 28

Nisan 2023 tarihi itibarıyla kaldırılacağını belirtti.
Kars’ta da yaklaşık 1,5 ay kapalı kalan Hayvan Pazarı açılmasıyla birlikte hayvancılıkla uğraşan esnafta rahat nefes alacak.

ARA REKLAM ALANI

Kars’ta hayvan pazarı açılıyor

 

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.