DOLAR 32,2387
EURO 34,793
ALTIN 2418,534
BIST 10268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kars °C

İzleme engelleme özelliği üzerinde çalışıyor

İzleme engelleme özelliği üzerinde çalışıyor
REKLAM ALANI
07.02.2021
758
A+
A-

Bloomberg’e göre Google, Android için Apple’ın iOS 14.5 ile piyasaya sürdüğüne benzer bir anti-izleme özelliği geliştirmek istiyor. Teknoloji devi, mobil işletim sistemi için veri toplamayı ve programlar arası izlemeyi nasıl sınırlayabileceği üstünde çalışıyor.
Apple, Uygulama İzleme Şeffaflığı adlı özelliğini sunmuştu. Özellik vasıtasıyla kullanıcılar hangi uygulamanın ne kadar veri topladığını kontrol edebilir ve denetleyebilir. Bu reklam tanıtımverenler için çok iyi değil zira toplanan veriler sınırlandırılmış oluyor. Toplanan verilerle reklam tanıtımverenler programlar ve internet sitelerindeki kullanıcı etkinliğini izleyip ve şahsa özel hedeflenmiş reklam tanıtımlar sunuyorlar. Apple’ın başlangıçta iOS 14’ün ilk çıkışıyla yeni politikayı programa başlaması gerekiyordu. Ancak geliştiricilere programlarını uyumlu hale getirmeleri için daha çok zaman tanımak için bunu geri çekmeye karar verdi. Tahmin edebileceğiniz gibi, uygulamadan herkes memnun değil. Örneğin Facebook, geliştiricileri bu özelliğin uygulama reklam tanıtım gelirini azaltabileceği konusu ile alakalı uyardı. Gizlilik değişikliklerine tam sayfa gazete reklam tanıtımlarıyla saldırdı. Son zaman kullanıcılardan reklam tanıtım takibini seçmelerini istedi.

Google

İzleme engelleme özelliği üzerinde çalışıyor

Bloomberg’e göre, Google da benzer bir anti izleme özelliği üzerine çalışıyor

Ayrıntılardan çok söz edilmedi. Ancak söylentiye göre teknoloji devi, Apple’ınki gibi veri izlemeyi kullanıcıya bırakacak bir özellik üstünde çalışıyor. Dahası, şirket Chrome’da üçüncü taraf çerezlerini ortadan kaldırırken reklam tanıtım hedeflemeye izin veren benzer bir çözüm de bulmaya çalışıyor. Teknoloji devi, Gizlilik Korumalı Alanı altında, reklam tanıtımverenlerin bireyler yerine benzer ilgi alanlarına sahip insan gruplarını hedeflemelerine imkân tanıyan bir teknoloji geliştirdi. Şirket son birkaç senede senelik reklam tanıtım geliri olarak 100 milyar doların üstünde kazanç sağladı. Bu sebeple reklam tanıtım ortaklarıyla orta yolu bulacağı bir anlaşma sağlayacaktır.

Hyundai Kona Electric Türkiye’ye geliyor!

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.