DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kars °C

Akaryakıt istasyonlarında kuyruk oluştu

Akaryakıt istasyonlarında kuyruk oluştu
REKLAM ALANI
19.11.2021
611
A+
A-

Dolardaki yükseliş akaryakıta fiyat artışı olarak yansımaya devam ediyor. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası’ndan yapılan açıklamaya göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere oto gaza 45, motorine 50, benzine ise 52 kuruş zam yapıldı. Zammın ardından

İstanbul’da benzinin litresi 8,65 liradan, motorinin litresi 8,72 liradan, oto gaz ise 7,35 liradan satılacak.
Merkez Bankası’nın dünkü faiz indirimi sonrası dolar hızlı bir yükselişe geçti.

Piyasalarda yaşanan kur artışı Türkiye’de fiyatlara yansımaya başladı. Dolar kurundaki yükselişe bağlı şekilde akaryakıta üçlü zam yapıldı.

BU GECE YARISINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

ARA REKLAM ALANI

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası’ndan (PÜİS) yapılan açıklamaya göre; oto gaza 45, motorine 50, benzine ise 52 kuruş zam yapıldı. Söz konusu zam bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Zammın gerçekleşmesi durumunda İstanbul’da 8,13’ten satılan benzinin litresi 8,65’e yükselecek. Benzinin litresi Ankara ve İzmir’de 8,22’den 8,74’e çıkacak.

Motorinin litresi İstanbul’da 8,22’den 8,72’ye, Ankara ve İzmir’de 8,31’den 8,81’e yükselecek.

LPG oto gazın fiyatı ise İstanbul’da 6,90’dan 7,35’e, İzmir’de 6,78’den 7,23’e, Ankara’da ise 6,93’ten 7,38’e çıkacak.

FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler esas alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma neticesinde dağıtım firmalarınca uygulanmakta olan fiyatlar, rekabet ve serbesti sebebiyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Akaryakıt fiyatlarında uygulanmakta olan Eşel Mobil sistemi ile petrol fiyatları, döviz kuru ve global ürün fiyatlarındaki artış neticesinde yurt içerisinde pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

Kars

Benzin, motorin ve oto gaza büyük zam geldi!

Kaynak : haberler.com

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.