DOLAR 32,2953
EURO 34,7341
ALTIN 2401,654
BIST 10247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kars °C

2021 İKİNCİ EL ARABA FİYAT TAHMİNİ

2021 İKİNCİ EL ARABA FİYAT TAHMİNİ
REKLAM ALANI
26.10.2020
1.244
A+
A-

Devamlı artışta olması ve inmemesi sebebiyle yurttaşlar, ikinci el arabayı yatırım aracı olarak kullanmaya başladı. Bu sebeple 2021 senesinde ikinci el araba fiyatları nasıl olacak araştırılıyor. TÜSİAV Vergi Platformu Başkanı Kumdakcı 2021’de ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili açıklamada bulundu. 2021’in ilk yarısında fiyatların değişmeyeceğini ifade etti. 2021’de ikinci el piyasası ne olacak? İkinci el otomobil fiyatları düşecek mi?

Uzmanından ikinci el araba fiyatı tahmini… 2021’de ikinci el piyasası ne olacak? Araba yatırım aracı olur mu? İkinci el otomobil fiyatları düşecek mi?
İkinci el araba fiyatlarını yorumlayan uzmanların birçoğunun açıklaması nerdeyse aynı. 2021 senesinde da 2. El araba fiyatlarının değişmeyeceğini artışın devam edeceğini belirten uzmanların açıklamalarına bir yeni yorum da TÜSİAV Vergi Platformu Başkanı Kumdakcı’dan geldi. Kundakçı, 2021 ikinci el otomobil fiyatlarının değişmeyeceğini hatta 2021’in ilk yarısına kadar ikinci el sektöründeki yüksek fiyatların devam edeceğini açıkladı. 2021’de ikinci el piyasası ne olacak merak eden yurttaşlar, uzmanların yorumlarını takip ediyor. Peki ikinci el araba sektöründe ne zaman fiyatlar düşecek? 2021’de ikinci el otomobil fiyatları düşecek mi?

2021 İKİNCİ EL ARABA FİYAT TAHMİNİ

Arz-talep dengesinin bozulması ile beraber ikinci el sektöründe artışın devam etmesine sebep olan olan bir diğer etken de, ikinci el otomobilin yatırım aracı olarak kullanılması oldu. Fiyatların 2021 senesinde da artışa devam edeceğini açıklayan uzmanların yorumlarından sonra yurttaşlar ikinci el araba al sat yapmaya veya ikinci el arabayı yatırım aracı olarak görmeye başladı. TÜSİAV Vergi Platformu Başkanı Kumdakcı, otomobil fiyatları ile alakalı genel seyri ve beklentileri değerlendirdi. İkinci el araba fiyatlarının artış seviyesinin bir hayli yüksek olduğunu aktaran Kundakçı, “Öyle ki araçlar ulaşım amacıyla kullanılmanın yanında artık yatırım aracı olarak görülüyor. Bunun belli başlı nedeni, arz-talep dengesinin bozulması olarak gösterilebilir.” dedi.

ARA REKLAM ALANI

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI 2021’DE NASIL OLACAK, ARTACAK MI?

Pandeminin etkisiyle yurttaşların yatırım araçlarına yönelmesi, toplu taşıma kullanmak istemeyen yurttaşların araç almak istemesi ve bankaların ikinci el araç sektörüne özel kampanyalar yapması gibi çeşitli sebepler yurttaşları ikinci el araba almaya yönlendirdi. 2. El araba fiyatları 2021 ‘de tahmini ne kadar olacak araştıran yurttaşlar, ikinci el otomobil fiyat artışı devam edecek mi öğrenmek istiyor. Bu durumu hatırlatan Kundakçı, “Yine pandemi sebebiyle fabrika üretimlerinin düşmesi, hatta belirli bir dönem fabrikaların kapalı kalması piyasaya yapılan arzı düşürdü. Arz-talep dengesinin bozulması yanında 30 Ağustos’ta yapılan ÖTV artışı, araç fiyatlarında agresif bir yükselme yarattı.” değerlendirmesinde bulundu..

İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASI NEDEN ARTIYOR?

İkinci el araba fiyatlarının henüz üretime yeni araç girdiği için biraz daha artışta olacağını açıklayan Kundakçı, ülkemizde dözviz kurunda yaşanan artışlardan dolayı fiyat artışlarının devam edeceğini açıkladı. Yeni üretime girecek araçların maliyetinin bir hayli yüksek olacağını açıklayan Kundakçı, ikinci el araba fiyatları düşer mi merak eden yurttaşlara, 2021 senesinin ilk altı ayına kadar artış beklediğini belirtti.

Serkan Kumdakcı, piyasalardaki genel beklentinin fiyatların düşeceği yönünde olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

“Beklenti bu yönde ancak maalesef yeni üretimlerde ürün girdi maliyetlerinde oluşacak artışlar, ülkemizde yüksek seyreden döviz kur fiyatlaması ve ÖTV oranlarında bir düşme olasılığının şimdilik olmaması fiyatların bir daha eski seviyelerinde seyretmesine imkan vermeyecektir. Özetle, fiyatların bu denli artmasının tek sebebi ÖTV değil. Bu durumun 2021’in ilk yarısında da devam edeceğini söylemek yanlış olmaz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.